Tidningen Hallen

Grillade Piementos de Padrón med havssalt ∿ sommartapas

Padrónes är små, gröna och röda paprikor med söt smak från Galicien i nordvästra Spanien. De brukar oftast läggas upp på grillen i väntan på den perfekta glöden, de gör sig nämligen bäst med en kolspräcklig yta, strösslade med havssalt och en skvätt olivolja direkt på tallriken. Smaken är len, bränd och kolaktig och saltkornen förhöjer den saftiga paprikasmaken på det mest fantastiska vis. De smakar sol, sommar och tapas när det är som godast […]

Grillade Piementos de Padrón med havssalt ∿ sommartapas Läs mer »

Sommarnumret av tidningen Hallen är här

Sommar, sol och nya numret av Hallen, kan det bli bättre? Hötorgshallens finfina tidning är inne på sitt tionde nummer och återigen ges tillfälle att stifta närmare bekantskap med hallens handlare och sortiment. Ett grillreportage finns givetvis med i sommarnumret med både fågel- fisk och köttrecept. Mahieddine på La Gazelle berättar närmare om butikens historia, sitt matintresse och relationen till sin mammas mat. Och plocksidorna är fyllda med spännande tips i pastelliga nyanser. Välkommen att

Sommarnumret av tidningen Hallen är här Läs mer »

I varje nummer finns det bland annat ett upp

Chili serrano, glutenfritt tortillabröd, ingefärskakor, gulaschkräm akaciahonung med saffran..

Ibland är något så bra att det förtjänar att bli förevigat även på webben och Hötorgshallens tidning Hallen är fylld av sådana sidor. I varje nummer finns det bland annat ett uppslag med färgkoordinerat plock från saluhallens alla handlare och där kan en hitta en massa tips på produkter en både letade efter och inte visste att en behövde. I det orange:a uppslaget finner du bland annat akaciahonung med saffran från Carl’s Deli, perfekt för

Chili serrano, glutenfritt tortillabröd, ingefärskakor, gulaschkräm akaciahonung med saffran.. Läs mer »

Behind the scenes av Sveriges bästa kundtidning

Vårnumret av tidningen Hallen är äntligen ute – men hur såg det egentligen ut när de prisbelönta, vackra tidningssidorna blev till? Här kommer en liten sneak peak från Hallen-redaktionen! När Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom tog sig an 200-lappen till det senaste numret så kände Chefredaktören Jonas Larsson och formgivaren Jesper Möller att det var bäst att kvalitetssäkra plåtningen. Och ja, det var gott, riktgt gott. Tack Ulrika och Liselotte för ett bra jobb. Tack

Behind the scenes av Sveriges bästa kundtidning Läs mer »

Vårnumret av tidningen Hallen är här

Hurra! Nu är vårens nummer av Hötorgshallens kundtidning Hallen här. Visst läser du den? Full av bokstavligt talat matnyttiga artiklar, fenomenala fotografier, fantastiska handlarintervjuer, och lite blogg på ett hörn också. Handlarna bjuder på våriga favoritrecept. Få tips på hur du lagar en delikat trerätters middag för bara 200 kr. Välkommen att hämta ditt gratis exemplar av tidningen som vunnit Sveriges bästa kundtidning två år i rad!

Vårnumret av tidningen Hallen är här Läs mer »

Musslor i sherry och apelsin, recept

I Hallen nr 8 är det slatt-special. Ni vet de överblivna småskvätterna från helgens bravader? De kan ju användas i matlagningen. Det här receptet ger en försmak av sommarens moules frites (musslor med pommes, minus pommesen) men med en sötsyrlig smak av sherry. Enkelt att laga och festligt att både äta och servera: Musslor i sherry och apelsin Prep time: 10 mins Cook time: 10 mins Total time: 20 mins Serves: 4 Ingredients 1 kg

Musslor i sherry och apelsin, recept Läs mer »

Tryffelkaninen, Edward Blom och Roberto Mancinelli

Medan vår nionde tidning av Hallen är i full produktion så ligger åttan kvar i Hötorgshallen och väntar på att bli medplockad hem. Visserligen finns det inte så många ex kvar – kombinationen gratis och fantastiskt innehåll är ju trots allt vinnande. Ifall ni inte hinner få tag på ett exemplar innan de tar slut lägger vi nu upp detta fantastiska recept på bloggen. Det är som direkt hämtat ur Historieätarna, lika delar frestande och

Tryffelkaninen, Edward Blom och Roberto Mancinelli Läs mer »

mt kul och inspirerande tycker vi alla i Höt

Hallen nr 8 – hämta nya tidningen i Hötorgshallen!

Hallen har bara hunnit tryckas i åtta upplagor men är redan dubbelt prisbelönat i en av Sveriges största tidningstävlingar. Enormt kul och inspirerande tycker vi alla i Hötorgshallen! Därför passar vi nu på att tipsa om att nr 8 precis anlänt till och finns att plocka med hem helt kostnadsfritt från saluhallen. Vita chokladtryfflar i ostronskal och ’bundt’-kakor av choklad är några av höjdarna du får recept på i nya tidningen Hallen. Edward Blom och

Hallen nr 8 – hämta nya tidningen i Hötorgshallen! Läs mer »

Fiskkroketter med rökt paprikaaioli

Förra veckan var en av handlarna på en tur till Dublin i Irland och fick en skälig dos matinspiration. Framförallt i friterad väg. Pankofriterade pommes och gränslöst krispiga fish n’ chips var några av upplevelserna, och nu är jag i Stockholm med nya cravings. I det första numret av vårt dubbelt prisbelönade magasin Hallen finns det ett recept på fiskkroketter – det praktfulla alternativet till fish n’ chips. Därför dammar jag nu av detta recept

Fiskkroketter med rökt paprikaaioli Läs mer »

Hötorgshallens tidning Hallen vinner bästa kundtidning – igen

I förrgår utsågs Hötorgshallens egen kundtidning, Hallen, till Sveriges bästa kundtidning för konsumenter år 2015. HURRA!!! Svenska Publishing-prisets motivering löd: ”För ett generöst innehåll, raka möten, god typografi och utsökt foto – en visuell upplevelse” Det glada gänget bakom tidningen: Peder Edvinsson, redaktör och Jonas Larsson, chefredaktör och Kristina Funck, projektledare från företaget Navii. Så här säger Peder om vinsten: ”Vi blev så otroligt glada när prisutdelaren Alexandra Pascalidou sa att vi hade vunnit igen.

Hötorgshallens tidning Hallen vinner bästa kundtidning – igen Läs mer »