Vit sparris ugnsbakad med parmesan

Vit sparris - ugnsbakad med parmesan
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 16 vita sparrisar
  • 50g smör
  • 100g riven parmesan
  • citronjuice från en halv citron
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hyvla bort det första lagret på sparrisarna.
  3. Koka sparrisen i saltat vatten, cirka 5 minuter.
  4. Smält smöret, gnid in sparrisarna och salta och peppra, lägg på en ugnsform.
  5. Ugnsbaka i 2 minuter.
  6. Ta ut ur ugnen och strössla med parmesan.
  7. Ugnsbaka i 2 minuter till med parmesanen.
  8. Servera med bubbel och balkong!

Vit sparris hittar du hos Sandins frukt & grönt på Hötorgshallens nedre plan. I väntan på den svenskodlade varianten så kan du välja mellan tyska och holländska varianter.