Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft

Dröm iväg till Sydfrankrikes olivlundar och värmande vårsol med det här delikata receptet ur Hallen #10, 2016.

Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • FISK
  • 2 rödmullar, kan vara smart att beställa eller fråga fiskhandlaren om liknande fisk.
  • 2 små tioarmade bläckskar (squid), rensade, det är själva kroppen du behöver
  • 12 gröna sparris
  • 1 skiva stekt vitt bröd skuren i fyra bitar
  • 8 ravioli, helst fyllda med svarta oliver. Du hittar dem hos Pallas delikatesser eller Carls Deli
  • olivolja av bra kvalitet


  • SÅS
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit purjolök, ca 10 cm
  • 1 stjälkselleri
  • 1 dl kalvbuljong/fond
  • 1 dl rött vin
  • provensalsk kryddblandning
Instruktioner
  1. SÅS
  2. Börja med att göra såsen. Hacka grönsakerna fint och fräs dem mjuka i olivolja tillsammans med kryddorna.
  3. Tillsätt fiskbenen från den rensade fisken, rödvin och buljong.
  4. Reducera på låg värme i cirka 30 minuter.
  5. Sila såsen, reducera ytterligare om det behövs, blanka av med en klick smör så att såsen får en fin konsistens.


  6. FISK
  7. Rensa fisken och filea den, spar levern och benen. Det här kan fiskhandlaren göra åt dig
  8. Skala sparrisen och koka den i 3 min.
  9. Stek fiskfiléerna med skinnsidan ner i ca 2 min, vänd och stek helt kort så att filéen får en stekyta. Stek samtidigt levern helt kort på bägge sidor.
  10. Skär själva hylsan till bläckfisken i två bitar och fräs den snabbt i lite olivolja.
  11. Samtidigt kokar du raviolin enligt anvisning, fråga handlaren.
  12. Okej, nu ska du montera tallriken snyggt, ha gärna en förvärmd tallrik. Gör en liten spegel med såsen eller ett snajdig droppspår som kockarna gör. Placera sparrisen underst, sen ravioli, efter det fisken. Placera slutligen levern på toasten och arrangera den snyggt tillsammans med bläckfisken.