Saffranspasta med iransk saffran

Istället för att använda torkad saffran i matlagningen så kan du enkelt röra ihop den till en tjock pasta och använda som krydda i matlagningen. Det ger mer tyngd åt rätten, istället för enskilda skott som smakar övermäktigt när du kommer över dem i rätterna.

En halv tesked av denna röra förhöjer (och förgyller) alltifrån fiskgrytan till spaghettin, riset eller till och med frukostgröten. Hållbarheten är ungefär ett år i en tätförsluten burk i skafferiet.

Saffranspasta
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 15
Ingredienser
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 g saffran
  • 1 msk cognac
Instruktioner
  1. Koka upp sockret och vattnet.
  2. Lägg i saffranet och rör om snabbt.
  3. Häll i cognacen.
  4. Låt stå och dra tills det svalnat i rumstemperatur,


Ifall saffranet är slut så hittar du finfint iransk saffran hos Pierias Livs på Hötorgshallens nedre plan.