Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta

Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 1 kg färskpotatis
  • 3 msk olja
  • flingsalt
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 rödlök
  • 15-20 myntablad
  • 0.5 dl balsamvinäger (valfritt)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ev mozzarella eller annan proteinkälla
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och halvera färskpotatisen och lägg den på en plåt. Ringla över lite olja och flingsalt och ugnsbaka tills den har rätt konsistens, ca 20-30 minuter.
  2. Rensa jordgubbarna, skölj och dela i kvartar. Hacka myntablad och rödlök. Skär även mozzarellan i kuber om du vill ha mozzarella.
  3. Blanda ihop dressingen av balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
  4. Blanda den färdigrostade potatisen med övriga ingredienser och slå över dressingen.

Recept & foto från bloggen Jessicas viktiga mål