Recept: Ungersk gulaschgryta med tarhonya

Grytornas tid är här! I nummer 10 av tidningen Hallen bjuder Prima Delikatesser på ett recept på en mustig ungersk gulaschgryta. Ta en sväng förbi dem och inhandla ett gäng kryddiga korvar. Garanterat höstmys!

Ungersk gulaschgryta med tarhonya
 
Portioner: 8
Ingredienser
  • 1 kg högrev, i 3 cm stora tärningar
  • 2 ungerska bondkorvar, 2 cm skivor
  • 1 ungersk guylaikorv, 2 cm skivor
  • 4 gula lökar, grovhackade
  • 5 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 3 tsk brödkummin
  • 2 msk ungerskt paprikapulver
  • 5 msk gulaschkräm
  • 1 ½–2 liter oxbuljong
  • 5 röda paprikor
  • 400 g tarhonya (Tarhonya är ungerska små pastagryn. Du kan byta ut tarhonya mot libanesisk stor couscous om du vill.)
  • solrosolja till stekning
  • svartpeppar
  • salt

  • Till servering
  • smetana
  • hackad bladpersilja
  • nybakt bröd
Instruktioner
  1. Fräs kött, korv och lök och vitlök i omgångar i en rejäl skvätt olja. Lägg över i en tjockbottnad gryta.
  2. Tillsätt kummin, paprikapulver och gulaschkräm.
  3. Rensa paprikorna och dela i lite större bitar. Lägg i paprikabitarna och tarhonya i grytan och låt allt sjuda under lock i ytterligare cirka 40 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera med en klick smetana, hackad bladpersilja och nybakat bröd.