Recept: Raw Porridge – gröt på chiafrön

Gröt på morgonen är inte bara mättande, det kan vara väldigt nyttigt också! Men har du tröttnat på den ledsna havregrynsgröten? Raw Porridge görs på de populära chiafröna och andra frön som du kan köpa hos bl a Pierias Livs i Hötorgshallen.

Här kommer ett smarrigt recept som publicerades i höstnumret av tidningen Hallen. Det går supersnabbt att göra, men ett tips är att lägga fröna i blöt redan kvällen innan. Sedan handlar det om att hitta smaksättningen du själv gillar bäst. Prova dig fram! En personlig favorit blev blåbär med äppelmos, eller blåbär och banan och lite mandelmjölk.

Recept: Raw Porridge
 
Portioner: 1
Ingredienser
  • ⅓ skål med chiafrön
  • ⅔ skål med vatten
  • 1 msk riven kokos
  • 1 tsk honung eller agavesirap


  • Valfri pimpning:
  • ½ msk av andra frön (t ex pumpafrön, solrosfrön, vallmofrön)
  • Russin och mandlar
  • Vaniljsocker
  • Sylt eller bär att toppa med (t ex äppelmos eller blåbär)
  • En skvätt mjölk (t ex mandelmjölk)
Instruktioner
  1. Lägg chiafröna i en skål och häll på vattnet. Bland direkt så att det inte klumpar sig.
  2. Lägg i honung och kokos och fortsätt blanda.
  3. Blanda i övriga frön om du önskar och toppa med t ex äppelmos eller blåbär och servera med en skvätt mjölk.
  4. Tips: Det allra bästa är att låta blandningen stå över natten för att få en riktigt smakrik gröt!