Recept: Morots- och halloumibiffar

Entrecote och köttfärslimpa i all ära, men ibland vill man lyxa till det utan kött. För någon vecka sedan gjorde jag dessa, kanske inte så estetiskt vackra, men ack så goda morots- och halloumibiffar. Perfekta ihop med en matig sallad och färskoströra. Eller ihop med bulgursallad och humus.

Recept: Morots- och halloumibiffar
 
Portioner: 8
Ingredienser
  • 250 g morötter
  • 1 halloumiost (à 200 g)
  • 2 ägg
  • ¾ dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
  3. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
  5. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.

Receptet är från Ica.se.