Recept – dillkött och potatis

På frågan vilken husmanskost som Latinamerikanska Livsmedel helst lagar i höst kom svaret blixtsnabbt — Dillkött med potatis! Sagt och gjort, här kommer därför ett recept som de knåpat ihop.

 

Bilden ovan hittar du här!

 

Recept - dillkött och potatis
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 2 kg lammbog i grytbitar
  • Lammben
  • 1 liter vatten
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • Färsk dill
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 Citron
  • 2 msk socker
  • Kalvfond
  • Grädde
  • Salt och peppar
Instruktioner
  1. Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen.
  2. Lägg i löken, morötterna och dill i kastrullen och koka på låg ungefär en timme, eller tills köttet släpper.
  3. Ta kastrullen från plattan, plocka ur lammköttet och benen.
  4. Sila av buljongen i en bunke.
  5. Smält smör i en kastrull och vispa ut vetemjöl, lite i taget till en redning.
  6. Häll tillbaka buljongen i kastrullen, tillsätt sockret och saften av en citron och låt koka ihop.
  7. Lägg tillbaka lammköttet i kastrullen och smaka av med en skvätt grädde och lite kalvfond.
  8. Toppa med med hackad dill, salt och peppar.
  9. Servera med kokt potatis och trevligt sällskap.