Pumpasoppa från Panama!

Nu har löven fallit ner från träden, kylan börjar bita tag i kinderna och det är dags att leta fram både halsduk och mössa från källaren. Vad passar då bättre än att laga en värmande pumpasoppa med sötpotatis, ingefära och lite het chili?
Pumpasoppa från Panama
 
Ingredienser
  • En butternutpumpa
  • En sötpotatis
  • En purjolök
  • En bit ingefära
  • Smör
  • Röd chili
  • 6 dl vatten
  • Hönsbuljong
  • En burk kokosmjölk
  • En matsked honung
  • En lime
  • Salt och peppar
Instruktioner
  1. Skala pumpan och sötpotatisen och skär i bitar.
  2. Hacka purjolök och röd chili och fräs med pumpa och sötpotatis i en gryta med en klick smör.
  3. Späd med vatten, tillsätt hönsbuljong och koka upp under lock och sjud sedan tills pumpan är mjuk.
  4. Mixa soppan slät och rör ner kokosmjölken.
  5. Smaksätt med riven ingefära, salt, peppar, honung och saften från limen.
  6. Toppa gärna med rostade pumpakärnor.