Kycklingklubbor med inlagda, marockanska citroner och äpple

Denna vecka har redan gått i citronens tecken, därför kommer här ett friskt recept med nordafrikanska influenser – kycklingklubbor med inlagda citroner och syrliga äppelskivor. Hacka över några hasselnötter och servera med ugnsvarmt pitabröd och bulgur så har du en riktigt festlig lördagsmiddag framför dig:

Kyckling med inlagda citroner och äpple
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 tsk gurkmeja
  • en nypa salt
  • 2 syrliga gröna äpplen, tunt skivade
  • 1 st finhackad inlagd citron
  • en nypa svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl finhackad färsk persilja
Instruktioner
  1. Blanda gurkmeja, salt och peppar. Gnid in klubborna med kryddblandningen.
  2. Låt de marinerade klubborna ligga i en påse i kylskåpet i några timmar eller över natten om du har tid.
  3. Stek klubborna på båda sidor i ca 5 minuter eller tills de får färg och lägg över i en kastrull med lock. Stek löken tills den är mjuk, tillsätt vitlök och stek i några minuter till.
  4. Lägg allt i kastrullen med klubborna.
  5. Häll på buljong och lägg i den finhackade, inlagda citronen. Låt alltihop puttra under lock i ca 1 timme. Tillsätt äppelklyftorna de sista fem minutrarna.
  6. Toppa grytan med finhackad mynta och bladpersilja och lite finrivet citronskal. Servera med bulgur och pitabröd.

Här kan du läsa mer om inlagda citroner. Du hittar dem hos La Gazelle i Hötorgshallen där en stor och fin burk kostar cirka 59 kr. Perfekt gå-bort-present till matnörden då dessa är så väldigt i ropet för tillfället