Lammkotletter med bulgursallad


Fira in våren med en sydamerikansk grillfest, en så kallad asado! Latinamerikanska livsmedel i Hötorgshallen har köttet, tillbehören och tipsen du behöver för en perfekt asado.

På en sydamerikansk asado är det tradition att ha många olika rätter: kött, korvar, inälvor – att grilla kalvbräss är fantastiskt, säger Tolga från Latinamerikanska livsmedel.

Grillfest med gänget från Latinamerikanska livsmedel.

Lammkotletter med bulgursallad
 
Portioner: 4-6
Ingredienser
  • 1 kg lammkotletter
  • salt
  • oregano
  • 500 g bulgur
  • 1 burk majs
  • 1 tomat
  • 1 näve koriander
  • ½ dl limejuice
  • ½ dl olivolja
Instruktioner
  1. Koka upp bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka tomat och koriander och lägg i bulgurn när den är klar. Tillsätt majs, olivolja och limejuice. Låt stå i kylen tills den ska serveras.
  3. Grilla lammkotletterna på hög värme några minuter på varje sida tills de får Œfin färg. Ställ sedan köttet på en kallare del av grillen och låt vila ca 10 minuter.

Recept, citat och bilder: Tidningen Hallen nr 6, 2015.