Chuleton med salsa criolla och aji pebre

Grilltiderna har anlänt! Vi tänkte spinna vidare på vårt tidigare inlägg om lammkotletter och bjuda på ytterligare ett till recept till din sydamerikanska grillfest, en så kallad asado. Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa).

Chuleton med salsa criolla och aji pebre
 
Portioner: 4-6
Ingredienser
  • 1,5 kg chuleton (t-benstek, klubbstek eller entrecôte med ben)


  • SALSA CRIOLLA
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 näve hackad gräslök
  • 2 tomater
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt och peppar


  • PEBRE
  • 400 g aji chileno
  • (färdig chilensk chilisås)
  • 1 näve persilja
  • 1 näve koriander
  • ½ gul lök
  • citron
  • olivolja
Instruktioner
  1. För salsa criolla, hacka ner alla ingredienser och tillsätt olivolja, salt, peppar och vitvinsvinäger.
  2. För pebre, häll ner aji chileno i en skål. Hacka sedan de färska kryddorna och tillsätt citron och olivolja till önskad smak.
  3. Grilla köttet på hög värme endast några minuter på varje sida. Ställ sedan köttet på en kallare del av grillen och låt vila i cirka 10 minuter.