Kött

Allt för grillen i Midsommar

Sill, färsk potatis, lax och jordgubbstårta är alla trogna inslag på midsommarlunchen. Men efter att du dansat små grodorna, hoppat säck och spelat kubb är det dags för nästa midsommartradition, du tänder grillen! Vi har snackat med Leffe på G-Nilssons Livs som gett oss sina 5 bästa tips för att lyckas med grillningen i Midsommar. Leffes grillskola Hälften — Hälften  Om du grillar på kolgrill är det ett bra tips att bara fylla hälften av grillen […]

Allt för grillen i Midsommar Läs mer »

Råbiff à la Angie

Under 60 år har det minst sagt hänt både ett och annat i Hallen. En klassiskt historia som många säljare minns än idag är den lilla damen från Östermalm i den vackra turbanhatten. Var och varannan dag kom hon ner till Hallen och alltid skulle hon ha samma sak — två hekto råbiff. Men det fick inte vara vilket kött som helst, råbiffen skulle alltid vara mald på oxfilé.Säljarna skakade på huvudet och undrade sinsemellan varför

Råbiff à la Angie Läs mer »

Roasted Pork Belly – ugnsstekt fläsksida av Taylors & Jones

”Detta är en mycket förlåtande rätt. Det kan ibland vara svårt att få den fullkomligt perfekt, men det är också nästintill omöjligt att misslyckas.”  Taylors & Jones om maträtten ugnsstekt fläsksida (Roasted Pork Belly) som finns med i deras kokbok Best oF British. Best of British är en bok full av brittiska recept skapade av korvmakarna Taylors & Jones: ”Mosat och beigebrunt. Kanske en stabbig pudding och en kopp te? Bilden av brittisk mat är

Roasted Pork Belly – ugnsstekt fläsksida av Taylors & Jones Läs mer »

Zucchinipanna med kycklingfärs i ugn, bild för bild

Ibland behövs ett hands on, steg-för-steg och bild-för-bild, enkelt och nyttigt recept med max 5 ingredienser. Det här är ett sådant. En lätt gratäng som passar att servera till gäster eller till sig själv, den funkar orimligt bra i matlådan och är förbaskat smakrik för att vara så nyttig: Du behöver en skivad zucchini (osthyvel funkar utmärkt), två rivna morötter, 500 g kycklingfärs, en hackad lök, tre buljongtärningar i valfri smak och en skvätt olivolja.

Zucchinipanna med kycklingfärs i ugn, bild för bild Läs mer »

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli

Plura är en av Hötorgshallens återkommande kändiskunder. I höstnumret av tidningen Hallen 2014 delade han med sig av några recept baserade på ingredienser inhandlade i Hötorgshallen. Vad sägs om lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli? Ingredienserna till det här receptet hittar du bland annat hos La Gazelle, G. Nilssons livs, Latinamerikanska livsmedel och Sandins frukt och grönt. Pluras lammstek med tillbehör Serves: 4-6 Ingredients LAMMSTEK, 130 MINUTER 1 lammstek med ben på

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli Läs mer »

Korv med lamm, getost och honung

Så var jobhösten igång för vissa, och de ugnsbakade middagarna med den. Grillvädret kommer och går men en god fläskkorvspanna består. Den här korven är handgjord av Taylor & Jones. Det är lamm i grunden och så en del getost och honung i smaksättningen. Passar utmärkt ihop med örtmasserad färskpotatis och vårlök. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter på 180 grader, så var det hela klart! Servera med tjocka skivor bröd och rysk

Korv med lamm, getost och honung Läs mer »

Dubbel porterhouse med chipotle-sky

Porterhousestek är nästan som en T-benstek, men är skuren från den tjockare bakre biten av revben och filéer. Det är ingen köttdetalj man ser i vanliga butiker särskilt ofta, men i Hötorgshallen finns den nästan jämt. Oftast sågas biten upp i skivor, men om man vill sätta något riktigt ståtligt på festbordet ska man laga den så här i bit.   Dubbel porterhouse med chipotle-sky Serves: 6-8 Ingredients 1 bit porterhousestek/T-benstek i bit (cirka 2

Dubbel porterhouse med chipotle-sky Läs mer »

California burger med avokadoröra

En Cali-burger är en grillad burgare med en generös mängd avokadoröra. Det är precis så gott och enkelt som det låter. Avokadoröran får du till genom att inte mosa avokadon fullt så mycket som du hade gjort i en guacamole, utan låt bitarna var lite större och blanda med en skvätt citronsaft, finhackad rödlök, olivolja och en klick harissa. Härliga nötburgare gjorda på högrevsfärs hittar du hos Taylor and Jones på Hötorgshallens gatuplan. Handgjorda och

California burger med avokadoröra Läs mer »

Chuleton från Örebro

Köttfantast? Då följer du förhoppningsivs Latinamerikanska livsmedel på instagram. De lägger regelbundet upp de mest fantastiska styckdelarna, oftast marmorerade och hängmörade under en längre tid. Ovan är en 72-månaders ko i form av Ribeye, eller Ribsteak (så kallad Chuleton) som de la upp häromdagen. Chuleton är den absolut saftigaste delen av nötköttet, den är mör och oftast benfri bortsett från ett större revben som gör dem enkla att hantera i matlagningen. Lufttorkad skinka och sparris

Chuleton från Örebro Läs mer »

Philly steak sandwich

Philly steak kommer ursprungligen från Philadelphia i Pennsylvania, USA där den ursprungligen serverades i så kallade luncheonettes, eller sandwich shops. Kort och gott är det en baguette fylld med rostbiff, oftast en finare variant som blivit uppskuren i en deli, tillsammans med nygrillad lök och smält ost. Redan på 30-talet ska de första philly steak-baguetterna ha serverats som resultatet av ett experiment i en korvkiosk och idag är den fylliga baguetten ett självklart inslag på

Philly steak sandwich Läs mer »