Frukt- och bärcocktail, Caffè shakerato con gelato och Groppino -> recept

I nyaste numret av vår tidning Hallen (som ni kan hämta i Hötorgshallen, gratis och fantastisk som ni vet) så bjussar Gelato Bar på triss i cocktailrecept. Perfekt för sommarens varma utehäng! Här kommer recepten:

Frukt- och bärcocktail, Caffè shakerato con gelato och Groppino
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 7
Ingredienser
  • Caffè shakerato con gelato
  • 1 portion
  • 1 skopa vaniljgelato
  • 3 cl kall espresso
  • 1 citronskalstrimla (du behöver ett ciseleringjärn eller vass kniv)
  • Frukt- och bärcocktail med hallonsorbetto
  • 4 portioner
  • ½ liter persikagelato
  • ½ liter vaniljgelato
  • ½ liter hallonsorbetto
  • ½ flaska kall prosecco
  • 4 cocktailpinnar
  • Groppino
  • 2 portioner
  • 2½ dl kyld prosecco
  • 3–4 cl kyld vodka
  • 1 dl citronsorbet
  • färsk mynta, hackad
Instruktioner
  1. Caffè shakerato con gelato
  2. Skaka gelaton och espresson i en shaker tills allt blandat sig till en krämig dryck. Använd en syltburk om du inte har en shaker.
  3. Häll upp i ett cocktailglas.
  4. Vrid ur lite citrusolja från citronskalet och gnid in glaskanten. Lägg skalstrimlan i glaset och servera.
  5. Frukt- och bärcocktail med hallonsorbetto
  6. Sätt fyra cocktailglas i frysen en halvtimme före servering.
  7. Varva en skopa vardera av gelato och sorbet i varje glas.
  8. Toppa med prosecco och garnera med hallon på en cocktailpinne.
  9. Groppino
  10. Häll prosecco och vodka i två champagneglas.
  11. Fördela sorbet i glasen.
  12. Strössla över färsk mynta.

Styling och receptbearbetning: Liselotte Forslin. Matfoto: Ulrika Ekblom.