Grillad Seabream

När kvällssolen lyser upp stadens gator, uteserveringar och uteplatser är det äntligen dags för grillpremiär. Och varför då inte bege sig ner till oss och botanisera bland diskarna hos vår olika handlare för att inspireras och få tips på riktigt goda  och somriga recept. I disken hos Hav hittar du nu riktigt fin Seabream, en vit portionsfisk från medelhavet som passar utmärkt till sommarns grillfester och familjekvällar! Du vet väl förresten att du alltid kan be Calle och hans kollegor bakom disken att rensa och fjälla din fisk åt dig! Vi ses vid värmen från grillen.

Grillad Seabream
 
Portioner: 2
Ingredienser
  • 2 st Seabreams
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 stor näve timjan
  • 1 näve mynta
  • 1 st chili
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 1 st citron
  • 1 st färsk gul lök
  • Salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Börja med att mortla mynta, timjan och vitlöken grovt.
  2. Hacka sedan chilin fint och mortla även den.
  3. Häll honung och olja i en skål och blanda ner kryddorna och rör ihop till en örtpasta.
  4. Skär några skåror tvärs över sidorna på fisken, samt salta och peppra ordentligt.
  5. Fyll nu fisken med örtpastan och lägg även lite av örtpastan i skårorna.
  6. Skär därefter citronen och den färska löken i tunna skivor och lägg dem i fisken tillsammans med örtpastan.
  7. Lägg fisken i ett grillhalster och grilla sedan på hög värme, ungefär 4 minuter på varje sida.
  8. När fisken fått en fin brun färg och krispig yta vet du att den är klar att äta.
  9. Servera gärna tillsammans med sallad gjord på primörer och njut av sommarsolen.