Ta med röran i en tjusig glasburk på näst

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas

egg-butter-aggsmor-karelska-piroger
Har du smakat äggsmör någon gång? Oftast äts det som pålägg på karelska piroger men det är oerhört gott på till exempel knäckebröd med avokado och finhackad tomat, eller på små kavringssnittar med ett persiljeblad i toppen. Ta med röran i en tjusig glasburk på nästa knytkalas, det går supersnabbt att laga och oftast har en alla ingredienserna i kylen redan. Äggsmör har också en tendens att försvinna först från buffébordet, vilket ju alltid är trevligt om du vill vara en smörig knytkalasgäst!

Äggsmör
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Ingredients
  • 6 ägg
  • 100 gram smör
  • 1 tsk salt
Instructions
  1. Koka äggen hårdkokta
  2. Skala och hacka dem tillsammans med smöret medan äggen fortfarande är varma så att smöret smälter.
  3. Smaka av med salt.

Bilderna är av Food Tours Stockholm.