Pestomarinerad kycklingfilé med parmesan, fetaost och sweet chili drops

I torsdags förra veckan i vårt e-nyhetsbrev gick receptet på de här smarriga kycklingfiléerna ut lagom till helgens middagsplaner.

Det kan vara knepigt att veta vilken dryck som passar till maten och även detta löser vi i ovan nämnda brev med handplockade drycker, helt skräddarsydda för varje enskilt recept. Det är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna och dessutom ett mindre beslut att ta i fredagshandeln.

Så, prenumerera och få recept plus dryckestips och helginspiration prick varje torsdag. Nyhetsbrevet kan du prenumerera på i sidomenyn här —> eller längst ner på sidan ifall du läser på mobilen

Här kommer förra veckans recept för er som missade tåget:

Pestomarinerad kycklingfilé med parmesan, fetaost och sweet chili drops
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 msk pesto
  • 1 dl inlagda sweet chili drops (finns hos Prima Deli).
  • 100 g fetaost
  • 1 pressad vitlök
  • 50 g smör till stekningen
Instruktioner
  1. Värm upp stekpannan till medelhög värme med en klick smör och lite olja.
  2. Lägg i vitlöken och kycklingfiléerna. Salta och peppra.
  3. Låt filéerna få lite färg och pensla de därefter med pesto.
  4. Stek ca 10 min på medelhög värme på varje sida, tills de är genomstekta.
  5. Ringla över chilipaprikorna och fetaosten. Hacka gärna den i små kuber så smälter de fint över filéerna.
  6. Stek i några minuter och avsluta med den rivna parmesanen.

 

kycklingfile med parmesan och pesto2 med peruansk mild chili