Enkla och nyttiga raw food-chokladbollar med havssalt och kokosolja


Chokladbollen är den ursprungliga no bake-desserten och om du byter ut smöret mot kokosolja så faller den inom kategorin rawfood. Då blir det en kokosboll ända in i smeten. Lägg till lite salt så blir bollarna sanslöst goda, havssalt förstärker chokladsmaken och i sin tur hela upplevelsen.

Här kommer receptet så att du kan bunkra upp inför chokladbollens dag på torsdag:

Enkla och nyttiga rawfood-chokladbollar med havssalt
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 10
Ingredienser
  • 50 g valnötter
  • 50 g sötmandel
  • 3 dl kokosflingor
  • 10 urkärnade dadlar
  • 1 tsk havssalt
  • 2½ msk kokosolja
  • 1 msk kakao
Instruktioner
  1. Mixa nötterna tills ett grovt mjöl.
  2. Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir som en jämn smet.
  3. Rulla till små bollar och vänd i kokoflingor.
  4. Ställ i kylen i 30 minuter. Servera!