Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa)

Världens godaste bulle fyller år idag, hurra! Dags att fylla hemmet med nostalgidoft. Här kommer fyra recept för den som vill göra en nytänkande plåt bullar som fortfarande har kanel- och smörbasen intakt. Några trender i bullväg verkar vara:

🍩 Frosting i en separat skål, så att en kan bre sin bulle själv.

🍩 Olika sorters degar, från fluffig briochebas till knaprig pretzelkant.

🍩 Färgsatt deg, till exempel med rödbetor. Det blir både tjusigt och nyttigt.

kanelbullens-dag-kanelbulle-brioche-pretzel-recept-1
1. Kanelpretzels

Krispiga och kladdiga pretzelbullar à la New York. Frostingen vid sidan av kan vara till exempel vispad philadelphiaost med lite vanilj.

kanelbullens-dag-kanelbulle-brioche-pretzel-recept-2
2. Kanel- och kardemummabullar med pistage och rosfrosting

Vackra bullar med indiska anor.

kanelbullens-dag-kanelbulle-brioche-pretzel-recept-4
3. Kanelkringla/jättebulle

En klassiker som är fin båda att bjuda på i skivor eller hela bullar (vem vill inte ha en jättebulle till middag istället för en liten till fikat?).

beet-cinnamon-rolls-2
4. Kanel- och rödbetssnäckor

Gör degen lite nyttigare och finare med det naturliga färgämnet i rödbetor.

kanelbullens-dag-kanelbulle-brioche-pretzel-recept-5
5. Kanel-, dadel-, och valnötsbrioche

Saftig dadelfyllning i en fluffig bit brioche, så bra idé!

I övrigt kan det vara bra med den här cups till dl-omvandlaren nära till hands eftersom att många av recepten är på engelska.

Happy baking!