Grönkålschips med parmesan

Recept: Grönkålschips med parmesan
 
Ingredienser
  • Grönkål i valfri mängd
  • Olivolja, gärna en lite lyxigare variant som ger en god smak
  • Havssalt eller flingsalt
  • Parmesan, riven
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skölj grönkålen och torka den så gott det går med lite hushållspapper eller på en handduk. Om den är blöt riskerar du att få mjuka chips.
  3. Sprid ut ett ganska tunt lager av grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Gör hellre flera omgångar än lägg på all grönkål på en gång så att den riskerar att inte rostas tillräckligt.
  4. Häll över olivolja och pudra med havssaltet.
  5. In i ugnen i 3-5 minuter. Håll koll hela tiden och ta ut dem när de är tillräckligt krispiga (precis innan de bränns).
  6. Häll över den rivna parmesanen och låt stå i några minuter så de svalnar och stelnar.