Sverige

Det här receptet gick ut med förra veckans

Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula

En försvinnande god bit vit fisk med brynt smör och krispig vinterkål är den perfekta vardagsmiddagen inför julens buffébordsbonanza. Det här receptet gick ut med förra veckans nyhetsbrev, tillsammans med ett skräddaranpassat vintips. Ifall du vill prenumerera på Hötorgshallens nyhetsbrev och få helgtips varje veckoslut så kan du skriva upp dig här i sidomenyn 💖 –> Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula Prep time: 10 mins Cook time: 50 mins Total time: 1 […]

Torsk med kål, brynt grädde och konfiterad äggula Läs mer »

Den har till och med sin egna hemsida &#x1f6

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna

Äppelpajen är en av de vanligaste och mest folkkära efterrätterna i Sverige. Den har till och med sin egna hemsida 😌 Var inte äppelpajen en av de första sakerna en lagade på hemkunskapen? Det fanns ett äppelträd med i de flestas uppväxt på något sätt och för många resulterade det i en och annan äppelpaj på hösten. Vem hann tröttna på äppelmusten någon gång i januari? En av Hötorgshallens ambassadörer under Food Week denna vecka

Nina Hermansens äppelkaka i långpanna Läs mer »

Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa)

Världens godaste bulle fyller år idag, hurra! Dags att fylla hemmet med nostalgidoft. Här kommer fyra recept för den som vill göra en nytänkande plåt bullar som fortfarande har kanel- och smörbasen intakt. Några trender i bullväg verkar vara: 🍩 Frosting i en separat skål, så att en kan bre sin bulle själv. 🍩 Olika sorters degar, från fluffig briochebas till knaprig pretzelkant. 🍩 Färgsatt deg, till exempel med rödbetor. Det blir både tjusigt och

Kanelbullar på 5 olika sätt (brioche, pretzel & rödbetsrosa) Läs mer »

Så gör du vackra äppelrosor – recept steg för steg i bilder

Äppelpajen är död, länge leve äppelrosen! Skämt åsido. Äppelrosen är bara den uppdaterade versionen av äppelpajen. Vacker att se på och lika fin i instagramflödet som i magen. Allt du behöver är (mängden bestämmer du själv): Säsongens svenska äpplen Färdiggjord smördeg Aprikosmarmelad Florsocker & kanel 🍃🍎🍃🍎🍃 Kavla ut smördegen och dela den på fyra längder. Dela äpplena på hälften. Skiva upp äpplena i tunna, någorlunda symmetriska skivor. Bre ett lager aprikosmarmelad över hela smördegslängden. Rada

Så gör du vackra äppelrosor – recept steg för steg i bilder Läs mer »

Så (enkelt) gör du rårörda lingon

Inget smakar så mycket höst som hemlagade råröda lingon. Den sötsyrliga kompotten är dessutom så enkel att göra och passar till allt från köttbullarna, älgsteken eller havregrynsgröten. Fyll en fin glasburk och sätt på en handskriven etikett så har du dessutom en fin gå bort-gåva att ta med nästa gång du behöver något snabbt och omtänksamt. Rårörda lingon är ett sätt att konservera lingon på. Det som skiljer tillredningen från lingonsylt är framförallt att lingonen

Så (enkelt) gör du rårörda lingon Läs mer »

Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarn

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget

Kräftsäsongen är i sin slutfas och krabbsäsongen har dragit igång. Hos Fiskeläget i Hötorgshallen är diskarna fyllda med deras populära fiskgratänger lagom inför hösten. Tim berättar hur det går till när de tillverkas: Hela, nyinkomna fiskar filéas och ingår i gratängerna med olika såser. På morgonen skalas det humrar som blir huvudnumret i den mustiga fondsås som hälls över delikata bitar hälleflundra, marulk, sjötunga eller de fiskar de har fått in för tillfället. Hållbarhet och

Hemlagad Fiskgratäng med torskrygg och hummersås à la Fiskeläget Läs mer »

Älg- och råbocksjakten är igång

Bild härifrån. Råbocksjakten har kommit igång och och rådjurssteken är nyss inkommen till butiken Hellbergs Fågel & Vilt på Hötorgshallens nedre plan. Denna vecka drar även älgjakten igång vilket med stor sannolikhet innebär att färskt älgkött kommer att finnas i kyldiskarna i dagarna. Nu kan hösten alltså dra igång på allvar med viltgrytor, långkok och rårörda lingon. De olika viltdelarna du kan hitta hos Hellbergs är ytter- och innerfilé, rådjurssadel, bog och stek hälsar Peter.

Älg- och råbocksjakten är igång Läs mer »

Svampens dag den 4e september

Kantarellstuvning, champinjonomelett och tryffelpasta. Det är svampsäsong och dags att fira in skogens guldklimpar. Den 4e september är det svampens dag och Sandins frukt och grönt har laddat med bland annat svenska kantareller. Här hittar du även ett recept från dem på hur du gör en ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller. Carl’s Deli säljer många olika tryffelprodukter, bland annat denna delikata Fagottino fylld med tryffel. Eller varför inte mixa både kantareller och tryffel

Svampens dag den 4e september Läs mer »

Det bästa med Hötorgshallens fiskehandlar

Officiella Kräftpremiären!

Idag är det den officiella kräftpremiären, aka årets bästa dag enligt vissa av oss! Fiskeläget har fått in underbara insjökräftor, Hav har laddat med nyokta signalkräftor från Hjo och Melanders diskar är fyllda med klarröda kräftisar redo att sjunga visor till. Det bästa med Hötorgshallens fiskehandlare är att du slipper göra någonting själv, alla kräftskivans tillbehör (både sådana du kan och inte kan tänka dig) har de förberett! Västerbottenpajer, hummermidorer, aiolis i olika smaker –

Officiella Kräftpremiären! Läs mer »