Vegetariska dagen


I morgon måndag 1 februari är det den nationella vegetariska dagen. Personligen älskar jag vegetarisk mat; avokadiga sallader, kryddiga linsgrytor, persiskt berberisris och krämiga röror. I Hötorgshallen finns det mängder av handlare att frossa hos.

Bosphorus Mezes diskar är fyllda av vegetariska röror och goda färdigrätter, Pierias Livs har Stockholms största(?) utbud av fröer, nötter och sädesslag, och så har vi så klart Sandins frukt och grönt som enbart säljer vegetariska varor. Bland mycket annat!

Några vegetariska recept jag bloggat om tidigare:

Och lite bildinspiration från tidigare vegetariska inlägg:

Pasta al limone Hötorgshallen
Pasta al limone – enklaste, snabbaste och billigaste vardagsrätten.

Grekisk linssoppa
Grekisk linssoppa – recept från Pierias Livs.

hotorgshallen-buffelmozzarella-2
En buffelmozzarella om dagen håller doktorn borta. Här från Carl’s Deli.

bean salad filip fasten
Bönsallad med ruccola och kikärtor – recept av Filip Fastén

pizza med svartkal recept kale
Pizza med svartkål, potatis och parmesan.

chile-2
Queso Fresco – chilensk färskost från Mi Esquina.

grekisk-sallad-4
Grekisk sallad – lura smaklökarna med en försmak av sommaren!

Bosphorus-hirssallad-2
Grön hirssallad från Bosphorus Meze – söt, saftig och saligt god.

italiensk afton sandra beijer elsa billgren11
En ombre caprese!

hotorgshallen_ramslok-6
Pasta med ramslökspesto från Gotland (eller Sandins Frukt och grönt).

hotorgshallen_ost-12
Vårig ostpicknick från Fromageriet.

buljong-3
Varm buljong – hetaste trenden.

grekisk_feta-2
Himmelsk grekisk fetaost från grekerna på Pierias Livs.

hotorgshallen_marocko_citroner-1
Inlagda marockanska citroner från Latinamerikanska Livsmedel.