Varma sallader hör årstiden till

Vi rekommenderas ju att äta ungefär 500 g grönsaker om dagen. Men hur roligt är det att sitta med en kall sallad när man fryser i märg och ben mitt i vintern? Kanske inte så roligt. Därför rekommenderar vi här några ljumna och varma sallader.


Sötpotatis är en bra ingrediens till en varm sallad.

 #1. Halloumipanerad kyckling med grönt

Halloumipanerad kyckling låter som en dröm men den kan bli verklig och det är inte ens särskilt svårt. En smakrik helglunch, kanske!

#2. Ljummen tortellinisallad med bresaola

Ljummen pasta i sallad är ett enkelt och gott sätt att göra rätten matigare. Här är en version med det lufttorkade nötköttet bresaola och parmesan.

Smörstekt sparris är ett annat gott sätt att värma upp salladen några grader på.

#3. Halloumisalladen som ger oss sommarkänslor

Mer halloumi, yes please! Här är en snygging av Elsa Billgren med halloumi och grillad paprika. Den kallas visserligen sensommarsallad, vi tänker att det är ett utmärkt tillfälle att drömma sig bort till just sommaren.

#4. Ljummen grönsakssallad med ugnsbakad lax

Förutom att vi älskar lax så innehåller den här salladen något så härligt som spenatkräm. Verkligen värt att testa!

Om du vill köpa en färdig varm sallad rekommenderar vi Sandys på gatuplan i Hötorgshallen. De har flera olika varianter.