Somrig färskpotatissallad

Efter veckor av bad, utflykter, sommarfester och lata dagar i hängmattan är det för många nu dags att njuta av de allra sista dagarna av semestern. Men hur förlänger man sommarkänslan trots att det snart vankas jobb, vardag, skola och rutiner? Jo, med den somrigaste färskpotatissalladen du kan tänka dig!

Somrig färskpotatissallad
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 1 kg färskpotatis
  • 150-200 gram fetaost
  • ½ deciliter vispgrädde
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • Cocktailkapris
  • Färsk knipplök
  • Sockerärtor
  • Rädisa
  • Babyspenat
  • Färsk basilika
Instruktioner
  1. Skrubba och koka färskpotatisen i saltat vatten tills de mjuknar. Häll av vattnet och låt potatisen svalna på ett fat. Skär därefter potatisen i mindre bitar.
  2. Blanda olivolja, vispgrädde, dijonsenap och vittvinsvinäger i en större skål. Vänd ner färskpotatisen i skålen, salta och peppra och ställ sedan undan skålen en stund så att färskpotatisen tar smak.
  3. Skär rädisa och knipplöken tunt med vass kniv eller mandolin.
  4. Skölj bladspenaten ordentligt, gärna i en salladsslunga. Bryt därefter fetaosten i mindre bitar.
  5. Vänd ner bladspenat, rädisa, knipplöken och fetaosten i skålen med färskpotatis.
  6. Toppa din färskpotatissallad med krispiga sockerärtor och färsk basilika.