Recept på höstens godaste viltgryta

Det är september och Hallen är fylld med alla höstens smaker. Hos Sandins Frukt och Grönt kan du plocka med dig skogets guld – de efterlängtade kantarellerna – som är en del av receptet på viltgrytan som gänget på Hellbergs Vilt och Fågel plockat ihop den här månaden. Ät med god aptit och sparsam konversation.

 

Recept på höstens godaste viltgryta
 
Ingredienser
  • 800 gram älgstek
  • 15 mandelpotatisar
  • Två morötter
  • Två palsternackor
  • Timjan, rosmarin & persilja
  • En stadig näve kantareller
  • Två schalottenlökar
  • Två deciliter grädde
  • Ett halvt gals vitt vin
  • En deciliter viltfond
  • Två kapsyler portvin
Instruktioner
  1. Hacka rotfrukterna, lägg i långpanna med salt, peppar, olivolja och örterna.
  2. Sätt in i ugnen på 175°C i 30-45 min.
  3. Stek älgen med smör, salt och peppar tills den får färg, lägg i ugnen på 150°C tills innertemperaturen når 55-60°C.
  4. Bryn kantarellerna och schalottenlöken i en ordentlig klick smör.
  5. Tillsätt grädde, vin, viltfond, salt och peppar.
  6. Red eller koka till önskad konsistens.