Mysigare december med matiga adventskalendrar

Du som firade jul i barndomen, minns du den där pirriga känslan när du vaknade på morgonen satte barfotafötterna på det kalla golvet och tassade upp för att öppna morgonens lucka i julkalendern? Kanske hade du chokladkalender, vilket fick det att kännas extra lyxigt. Varför inte göra om ett vinnande koncept i vuxen ålder, med våra handlares smarriga och kreativa adventskalendrar? Funkar även för dig som inte firar jul – godsaker är alla värda!

Finska butiken säljer Fazers vackra adventskalender, en årlig succé som lockar många. Oss veterligen finns den bara just här och i begränsad upplaga så se till att haffa den så snart du kan. Den innehåller delikat finsk fazerchoklad – vi kan alltså  lova att den är godare än din barndoms chokladkalendrar och att den kommer ge dig många mysiga decembermorgnar!

P&B har en kalender från Johan Bülow för dig som älskar design. Och choklad. Och lakrits. Den innehåller nämligen lyxiga choklad- och lakritskulor, samtidigt som den är en fröjd för ögat och passar in i det moderna hemmet. Win-win! Även här gäller det att skynda att fynda då sortimentet är begränsat.

För den kreativa är ett förslag att göra din egen julkalender med en liten sak från Hötorgshallen varje dag fram till jul. Det finns oändliga valmöjligheter beroende på vad dina smaklökar föredrar. Kanske kan du blanda hejvilt – en bit ost från Fromageriet, en god chokladpralin från P&B, chilenska ölkorvar från Mi Esquina eller något helt annat. Ta en runda och botanisera. Pinterest är sedan fullt av förslag på hur du skapar din egen snygga julkalender! Kanske fästa dem i små paket på en sådan här?