En traditionell polsk middag

Barszcz

Förrätten består förstås av en klassisk barszcz. Den mest populära soppan i Polen. Soppan, som är en rödbetssoppa, serveras oftast helt klar i Polen, men kan ibland även innehålla hackade rödbetsbitar.

Recept på barszcz.

warszawa-food-2

Pierogi

Huvudrätten består av Polens motsvarighet till dumplings: pierogi. Pierogi är som små degknyten med fyllning i mitten. Den vanligaste fyllningen är potatis, keso och hackad stekt lök och kallas för Ruskie. En annan populär är med kål och heter Z Kapusta. Det finns även pierogi med kött och söta pierogi fyllda av somriga bär som äts mer som dessert.

I bloggen K. Kowalska får du tips på både barszcz- och pierogi-recept.

warszawa-food-3

Sernik

En polsk dessert är deras egen variant på cheesecake, ostkakan Sernik. Den innehåller både nötter och frukt vilket gör den till en typiskt matig och mastig polsk efterrätt.

Recept: Sernik.

fantasiresor-cracowdays-11
fantasiresor-cracowdays-10

En middag svår att gå hungrig ifrån! Ingredienserna hittar du förstås i Hötorgshallen, och passa även på att fråga handlarna om sina egna polska mattips.