Balsamicokaviar, svarta majskolvar och fermenterad vitlök


Det låter som ingredienserna i ett motgift mot vampyrer men är i själva verket tidningens Hallens senaste plocksida. Redaktionen med Kristina Funck i spetsen har plockat ihop ett noggrant urval av hallens mörkaste ting, något som förstås måste digitaliseras.

Undertecknade anser att plocksidorna är ett av de bästa inslagen i Hallen, det finns så mycket varor en inte hade någon aning om i Hötorgshallen! Men för att återgå till innehållet, detta används alltså de olika råvarorna i rubriken till:

Svart vitlök
Fermenterad, svart vitlök är sötare i smaken och inte lika stark. Den nunika smakupplevelsen och passar utmärkt till både köttfärs, fisk och grytor. 99 kr kostar burk med klyftor och 45 kr för en hel lök hos Taylors & Jones.

Svarta majskolvar
Används bland annat som krydda i juldryck. Ätes helst inte tillagad.. 49 kr, Mi Esquina.

Balsamicokaviar
Dessa små kulor passar att dekorera en sallad med, eller strö över en mozzarella. På vissa håll kan de användas i efterrätter.. De ger perfekt sälta. 65 kr kostar de hos Carls Deli.