Pallas delikatesser

Adventskalender lucka 1: charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser

Låt oss presentera första luckan i Hötorgshallens adventskalender! I lucka 1 hittar vi charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser. Pallas charkbrickor och julkorgar är fyllda med framför allt italienska delikatesser. Balsamico, pasta, pesto, oliver och läcker prosciutto. Perfekt som gå bort-present eller till julfesten på kontoret. Pallas erbjuder 10% på charkbrickor och julkorgar ända fram till 15 december. Du hittar Pallas på nedre plan i Hötorgshallen. Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med nya erbjudanden […]

Adventskalender lucka 1: charkbricka & julkorgar från Pallas delikatesser Läs mer »

Novello – säsongens första olivolja är här

Få saker slår en krämig buffelmozzarella med en riktigt smakrik olivolja på. Obs att olivoljan på bilden inte är en novelloolja. Novello kallas den allra första olivoljan som pressas för säsongen i Italien. Den pressas på oliver som är färskare än tio dagar vilket gör den oemotståndligt smakrik. Den är klar till november och nu finns den alltså att köpa från Pallas Delikatesser i Hötorgshallen. Pallas Delikatesser säljer en flaska toscansk Olio Novello för 160

Novello – säsongens första olivolja är här Läs mer »

Den smartaste backup-festmaten att alltid ha

Tryffelsalami och tryffelcreme från Pallas

Det är tryffeltider på flera håll i Hötorgshallen, och hos delikatessbutiken Pallas Delikatesser hittar du just nu både delikat tryffelsalami och en smittande god tryffelcreme. Den smartaste backup-festmaten att alltid ha hemma. De håller länge, och du behöver bara en liten klick för att få hela middagssällskapet att resa enda bort till Italiens frodiga tryffellundar (funkar förstås toppen även för en dyster lunchlåda). Förutom att tryffelsalami är ett delikat inslag på charkbrickan (gärna ihop med smarriga ostar) så passar

Tryffelsalami och tryffelcreme från Pallas Läs mer »

Bästa med våren

Vad är det bästa med våren? 3 handlare svarar

Våren är här och till senaste numret av tidningen Hallen passade jag på att fråga några av Hötorgshallens handlare vad de tycker är det absolut bästa med våren när det kommer till mat. Här kan du läsa deras matiga svar! Rowena från Mi Esquina: ”Chorizo! Det är så gott att grilla på våren. Även piroger är perfekt om man vill gå ut och njuta i vårsolen.” Francika från Pallas Delikatesser: ”Salsiccia! Matglädjen och grillivern som

Vad är det bästa med våren? 3 handlare svarar Läs mer »

inst 2500 år gamla, klargröna oliverna komme

Nocellara – söta sicilianska oliver

Oliver kan variera så väldigt i smak och konsistens men sicilianska nocellara-oliver är verkligen något alldeles extra. De minst 2500 år gamla, klargröna oliverna kommer ursprungligen från en dal i sydvästra Sicilien: Valle del Belice. Platsen ligger belägen på ett sätt som gjorde den till en utmärkt strategisk besättning förr där det tillverkades just olja och mat. Valle del Belice sedd från Google Street View. Än idag är Valle del Belice känt för sin olivoljeproduktion.

Nocellara – söta sicilianska oliver Läs mer »

På spaning i Nagycsarnok – en ungersk saluhall

Visst är det något alldeles särskilt med att kliva in i en riktig saluhall? Sorlet, livfullheten, dofterna från världens alla hörn och den oändliga passionen för kvalitet och råvaror. Jag älskar förstås Hötorgshallen, men jag älskar också att besöka andra länders saluhallar när jag är ute och reser. För ett tag sedan var jag i Ungern och besökte deras otroligt vackra saluhall i Budapest, Nagycsarnok. Nagycsarnok är den största inomhusmarknaden i Budapest. Nagycsarnok är Budapests motsvarighet

På spaning i Nagycsarnok – en ungersk saluhall Läs mer »

Handlarintervju med Pallas Delikatesser

Handlarna är Hötorgshallens hjärta och Pallas Delikatesser är verkligen just det: hjärtliga. Hos familjeföretaget som drivs utav mamma Francika och hennes två döttrar Suzana och Snezana bjuds det alltid på lika delar god mat och solig stämning. Den färska salsiccian med fänkål importeras direkt från Parma, inte konstigt att det är en av  Snezana Stankovic (till höger i bild) favoriter i sortimentet. Hur länge har du jobbat i hallen? Vi har varit här i cirka

Handlarintervju med Pallas Delikatesser Läs mer »