Latinamerikanska livsmedel

Getfärs – bu eller bä? (Svaret är bä)

Getkött är inte jättevanligt på middagsbordet i Sverige, det går knappt att hitta något om det när en googlar. En tråd heter ”Äta Get kött?”  vilket säger en del om kunskapen kring ingrediensen, vilket är synd – getkött är en riktig delikatess! Getkött är magrare än rött kött och har inte samma koftliknande smak som en del fårkött har. Trots att googlebarheten är medioker när det kommer till getköttet så är det faktiskt ett av […]

Getfärs – bu eller bä? (Svaret är bä) Läs mer »

Basen är svarta bönor och sedan förekomme

Feijoada, Brasiliansk böngryta med chorizo och fläsk, recept

Feijoada är något utav Brasiliens nationalrätt. Basen är svarta bönor och sedan förekommer även chorizo, kassler, apelsiner och lagerblad i blandningen. Ursprungligen kommer grytan från Rio de Janeiro och den äts vanligtvis på onsdagar och lördagar. När den serveras så läggs köttet ibland åt sidan och bönorna och riset serveras för sig, därför brukar en koka allt kött på ena sidan av kastrullen. Resultatet är en mustig och mättande gryta som vissa menar  mår bra

Feijoada, Brasiliansk böngryta med chorizo och fläsk, recept Läs mer »

Mörning kallas processen när köttets egna

Nu ännu mörare kött hos Latinamerikanska

För att få ett riktigt smakrikt och mört kött, kan man hängmöra köttet. Mörning kallas processen när köttets egna enzymer bryter ner proteiner i celler och bindväv. Kort och gott: man låter köttet ruttna på utsidan för att få ett godare och smakrikare kött inuti. Det gör man genom att låta köttet hänga i ett kylrum under en längre tid, gärna flera veckor. Sedan skär man bort allt det förruttnade köttet och kvar har man ett delikat kött

Nu ännu mörare kött hos Latinamerikanska Läs mer »

Spanska spädgrisar hos Latinamerikanska livsmedel

Latinamerikanska livsmedel har fått in spädgrisar från Spanien. Grisarna är uppfödda på ekollon och naturbete vilket ger dem en ännu smarriga smak. Ett foto publicerat av Food And prop Stylist (@lindalundgren1) Jul 20, 2016 kl. 12:56 PDT Spädgrismiddag. Ett foto publicerat av Per Morberg (@permorberg_official) Maj 30, 2016 kl. 5:42 PDT Ett tips på spädgrisrecept är Per Mobergs ”helstekt spädgris tillagad på äkta skogvaktarvis”. Tolga från Latinamerikanska livsmedel hälsar alla välkomna (på bilden med deras hemmagjorda buljong). Han kan även hjälpa till att

Spanska spädgrisar hos Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

Injera, Hollywoods glutenfria älskling finns att köpa i Hötorgshallen

Teffmjölet och dess glutenfria och järnrika egenskaper har nämnt förr här på bloggen. Ursprungligen kommer det från Eritrea och Etiopien där nationalrätten Injera består av en tunnbrödsliknande pannkaka som äts tillsammans med kött- och grönsaksröror. I tillverkandet av injera fermenteras teffjölel ett antal dagar tillsammans med vatten och processen kan liknas vid den i bakandet av surdegsbröd. Resultatet blir en saftig och något sur smak där den porösa konsistensen är perfekt för olika såser och

Injera, Hollywoods glutenfria älskling finns att köpa i Hötorgshallen Läs mer »

G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lamm

Dags att införskaffa påsklammet

Det har blivit hög tid att införskaffa det klassiska påsklammet! I Hötorgshallen finns det flera handlare som säljer lammkött, och några som satsat lite extra så här inför påsk är Latinamerikanska Livsmedel och G.Nilsson. G.Nilsson (t.v.) har utökat sitt fina lammsortiment till påsken med bl a svenskt färskt dilamm! Men även Latinamerikanska (t.h.) säljer svenskt lammkött i form av gotländskt dilamm, men också marinerad lammstek och lammkotletter. Även om påsklammet känns som en klassiker på

Dags att införskaffa påsklammet Läs mer »

Bakom kulisserna på en fondkokning

I måndags spenderade jag morgonen hos Latinamerikanska Livsmedel i Hötorgshallen. Vi skulle fota hur man kokar sin egen fond och buljong för en artikel till tidningen Hallen. Artikeln kommer i nästa nummer som finns i saluhallen 10 mars, men här kommer lite bilder från själva fotograferingen så länge. Tänk att koka lite fond på märgben och rotgrönsaker ändå kan vara ganska vackert! Håll utkik efter kommande Hallen för instruktioner till hur du kokar din egen

Bakom kulisserna på en fondkokning Läs mer »

Katalansk gryta med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel

Hösten är lång och mörk. Precis som en riktigt god gryta, kokad under lång tid med en djup, vinröd färg. Mustig och mör, om den görs rätt. Men hur görs en gryta rätt egentligen? Hemligheten ligger i ingredienserna menar vissa. En bra köttbit förhöjer hela rätten till exempel. Grytan ovan är tillagad på traditionellt katalanskt vis med kalvkött och karamelliserad lök. Receptet hittade jag här. Såsen är rustik och fylld med smaker som för tankarna

Katalansk gryta med kalvkött från Latinamerikanska livsmedel Läs mer »

i ordnar en fin latinamerikansk afton i en a

Tango och hängmörad biff i Hötorgshallen – boka fest med Latinamerikanska livsmedel

Vill du festa i Hötorgshallen? På sin Facebooksida erbjuder Latinamerikanska livsmedel en fixad fest i brasiliansk eller argentinsk saluhalls anda. Vi ordnar en fin latinamerikansk afton i en annorlunda atmosfär här i saluhallen. Mat, underhållning och musik. Vi fixar! Grillad asado de tira med chimichurri från Latinamerikanska livsmedel, recept finns i Hallen #3, 2014. Dansa salsa och njut av grillade brasilianska picanha, eller gå ”all in Argentina” med hängmörad biff och toner av tangomusik. Tolga

Tango och hängmörad biff i Hötorgshallen – boka fest med Latinamerikanska livsmedel Läs mer »