G. Nilsson livs

Allt för grillen i Midsommar

Sill, färsk potatis, lax och jordgubbstårta är alla trogna inslag på midsommarlunchen. Men efter att du dansat små grodorna, hoppat säck och spelat kubb är det dags för nästa midsommartradition, du tänder grillen! Vi har snackat med Leffe på G-Nilssons Livs som gett oss sina 5 bästa tips för att lyckas med grillningen i Midsommar. Leffes grillskola Hälften — Hälften  Om du grillar på kolgrill är det ett bra tips att bara fylla hälften av grillen […]

Allt för grillen i Midsommar Läs mer »

Kalvdagar

Kalvkött är mört och milt för finsmakaren! Smaksätts gärna med lika milda saker som till exempel grädde, milda örter, vitt vin och tomater. Lilla kalvskolan: Från Svenskt kött. Kött från djur upp till åtta månader ska betecknas ”ljust kalvkött”. Kött från djur som är mellan åtta och tolv månader gamla ska betecknas ”kalvkött”. Kött från djur äldre än tolv månader får inte kallas för kalvkött. Detta märks vanligen med ungnöt. Av märkningen ska även slaktålder

Kalvdagar Läs mer »

Adventskalender lucka 23: Färdiggriljerad julskinka

I lucka 23 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi en stressfri julskinka – den färdiggriljerade varianten hos G. Nilsson Livs. Dagen före dopparedagen hörni! Hoppas stressen inte är alltför påtaglig. Ifall du saknar tid och ork att stå och laga julmat hela morgondagen så kommer här ett tips: kör hemlagat ändå. Handlarnas hemlagade mat alltså! För all tid du inte haft till att lägga in sill och griljera skinka har handlarna gjort det istället i hela

Adventskalender lucka 23: Färdiggriljerad julskinka Läs mer »

Adventskalender lucka 20: Rimmad julskinka

I lucka 20 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi mästerligt rimmade julskinkor från G. Nilsson livs. Att rimma en skinka innebär att salta den, både för smakens och förvaringens skull. Hos G. Nilssons livs på Hötorgshallens nedre plan har de rimmat julskinkan själva sedan 60-talet och idag står den andra och tredje generationens handlare, Leif och hans son Jonathan, vid rodret. De är ett familjeföretag med gott om kunskap med andra ord, här kan inte skinkan

Adventskalender lucka 20: Rimmad julskinka Läs mer »

Adventskalender lucka 14: svenska prinskorvar hos G. Nilsson Livs

I lucka 14 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi prima svenska prinskorvar från G. Nilsson Livs. Prinskorvarna är handknutna av Per i Viken och är en riktig storsäljare i Hötorgshallen. Fram till år 2002 fanns det en lag i Sverige som sa att en prinskorv måste innehålla minst 45% kött. Idag är lagen borttagen men om du köper de här prinskorvarna kan du vara säker på att de innehåller 62% nöt- och griskött. De innehåller även naturtarm

Adventskalender lucka 14: svenska prinskorvar hos G. Nilsson Livs Läs mer »

Traditionell husmanskost hos G. Nilsson livs

Det är roligt att prova nya smaker och kombinationer, det håller nog de flesta med om. På så sätt upptäcker man nya favoriter. Men ibland är det minst lika härligt att hålla sig till traditionella smaker och kombinationer. Särskilt om de är lagade med bra råvaror och av kockar som aldrig sviker med sin fingertoppskänsla. Hos G. Nilsson Livs erbjuder man färdiglagad husmanskost. Vilka gamla favoriter vill du plocka in i din vardagsrepertoar igen? Kroppkakor,

Traditionell husmanskost hos G. Nilsson livs Läs mer »

Secreto – en spansk specialitet

På svenska brukar styckdetaljen Secreto kallas för ”Grisens hemlighet”, kanske för att den sitter gömd på sidan av grisens hals. Den sägs också vara grisens mest saftiga och möra bit, och den är rikt marmorerad. Kanske är det därför som Secreto (som betyder hemlighet på spanska) i Spanien betraktas som en delikatess. I Sverige är den också lite av en doldis. Men vet ni vad? Den finns nu äntligen att få tag i hos kötthandlaren

Secreto – en spansk specialitet Läs mer »

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli

Plura är en av Hötorgshallens återkommande kändiskunder. I höstnumret av tidningen Hallen 2014 delade han med sig av några recept baserade på ingredienser inhandlade i Hötorgshallen. Vad sägs om lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli? Ingredienserna till det här receptet hittar du bland annat hos La Gazelle, G. Nilssons livs, Latinamerikanska livsmedel och Sandins frukt och grönt. Pluras lammstek med tillbehör Serves: 4-6 Ingredients LAMMSTEK, 130 MINUTER 1 lammstek med ben på

Lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli Läs mer »

Hängmöra kött – så gör du

Mörning kallas processen när köttets egna enzymer bryter ner proteiner i celler och bindväv. Kort och gott: man låter köttet ruttna på utsidan för att få ett godare och smakrikare kött inuti. När man hängmörar kött så låter man det hänga med skelettet kvar inuti, i ett svalt rum (+2°C) med fläktar under ungefär 4,5 till 6 veckor. Sedan skär man bort allt det förruttnade köttet och kvar har man ett delikat kött med mer

Hängmöra kött – så gör du Läs mer »

Vårens lammburgare à la G. Nilsson

Hos G. Nilsson i Hötorgshallen är lammfärsen alltid nymald och i deras populära lammburgare är den blandad med vitlök, rosmarin, citronskal och svartpeppar. Om du vill ta dem ytterligare en nivå (vet, går det ens?) så kan du testa att steka biffarna i lite mortlad panko. Det blir som en kombination av falafel och schnitzel med den saftiga och mustiga smaken från lammköttet i mitten.. Servera med finhackad, strösslad persilja och finhackad rödkål. Så gott

Vårens lammburgare à la G. Nilsson Läs mer »