Söndagstortellini med köttfärssås och creme fraiche

En enkel klassiker som inte kan gå fel. I den här rätten behöver du egentligen bara laga såsen eftersom att det finns så mycket god, färdiglagad tortellini att välja bland. Har du till exempel testat tryffel-fagottinon hos Carls Deli? För god..

Förslagsvis kan du servera dessa söta baguettesnittar med romatica-tomater och ricotta från Apulien till förrätt. Du hittar ricottan hos Fromageriet.

Söndagstortellini med köttfärssås
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 2 paket tortellini (ca 800 gram sammanlagt)
  • 2 st gula lökar
  • 400 gram köttfärs (gärna färskmald på högrev, fråga hos G. Nilssor eller Latinamerikanska livs så maler de på plats)
  • 400 gram konserverade, hela tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning i valfri smak
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • malen svartpeppar och salt efter smak och tycke
  • creme fraiche till servering
Instruktioner
  1. Koka tortellinin enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Fräs i smör. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med löken. Späd med tomat och vatten. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor. Låt såsen puttra under lock ca 30 min. Smaka av med salt.