Carl’s Deli

Söndagstortellini med köttfärssås och creme fraiche

En enkel klassiker som inte kan gå fel. I den här rätten behöver du egentligen bara laga såsen eftersom att det finns så mycket god, färdiglagad tortellini att välja bland. Har du till exempel testat tryffel-fagottinon hos Carls Deli? För god.. Förslagsvis kan du servera dessa söta baguettesnittar med romatica-tomater och ricotta från Apulien till förrätt. Söndagstortellini med köttfärssås Serves: 4 Ingredients 2 paket tortellini (ca 800 gram sammanlagt) 2 st gula lökar 400 gram […]

Söndagstortellini med köttfärssås och creme fraiche Läs mer »

Panettone, italiensk julkaka

På många håll i världen är panettone-kakan ett måste till jul, särskilt i Italien och Latinamerika. Att baka en traditionell kaka kan ta flera dagar, målet är en hög kaka som är lika delar saftig och luftig inuti så det krävs övning för att få till en perfekt panettone. Även ifall kakans historia sträcker sig ända tillbaka till romarriket började den bli riktigt populär i 20-talets Italien och staden Milano. Två bagare i synnerhet, Angelo

Panettone, italiensk julkaka Läs mer »

3 pastarätter du inte får missa i höst hos Carls Deli

Carls deli går du till när du är sugen på riktigt vällagad pasta. Allt lagas från grunden av skickliga kockar som står precis intill serveringsdelen och blickar ut över de lunchande gästerna. Stämningen är verkligen alltid på topp, det enda kruxet är att haffa ett bord då det är fullsatt för jämnan och restaurangen tar inte emot bordsbokningar. Vilket ju är det bästa betyget en restaurang kan få, och dessutom är det rätt demokratiskt: först

3 pastarätter du inte får missa i höst hos Carls Deli Läs mer »

Färska pastarätter varje dag hos Carl’s Deli

Visste du att du varje dag kan avnjuta hallenlagade färska pastarätter hos den italienska delikatessbutiken Carl’s Deli? De bjuder på olika egenkomponerade rätter varje dag ihop med olika typer av pasta. Varje dag är en överraskning, förutom på fredagar då de alltid har sin traditionella Spaghetti Vongole – en italiensk pastarätt med musslor, vitlök och chili. Dagens pastarätt pyntas med ätbar rosalila blomma. Avnjut dagens pasta i Carl’s delis personliga restaurangdel med saluhallens sorl i

Färska pastarätter varje dag hos Carl’s Deli Läs mer »

Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter

Nu finns Hallens finfina gratistidning att hämta i hallen. Rykande färska nummer fjorton, direkt ankommen från tryckeriet (och det är bäst att skynda sig lite då de har en tendens att ta slut..). För säkerhetens skull digitaliseras allt här i bloggen, så att även ni som inte är i Stockholm för jämnan kan få goda tips och rätter. Här kommer ett ljuvligt sommarrecept på citronpasta av Carls deli från nya tidningen: Citronpasta med spenat och

Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter Läs mer »

Gör din egen pizza med Carl’s Deli

Att göra sin egen pizza är grovt underskattat. Det går snabbt, du bestämmer själv tillbehören, och har du dessutom en så kallad pizzasten så går det att få riktigt smarriga pizzor direkt från den mest lokala pizzaugnen av dem alla. Från och med torsdag eftermiddag (10/3) börjar Carl’s Deli i Hötorgshallen att sälja pizzadeg av italiensk kaliber. ”Eftersom vi själva är hooked på den här pizzadegen så tänkte vi börja ha den i vår delidisk.

Gör din egen pizza med Carl’s Deli Läs mer »

Fagottino fylld med tryffel

På söndag är det internationella pastadagen (ja det finns en matdag för allt, typ) – ett optimalt tillfälle att prova Carl’s Delis tryffelfyllda pastaknyten; fagottino. Det kan vara den godaste pastan jag någonsin ätit, faktiskt. Fagottino betyder litet knyte på italienska och det är precis så pastan ser ut. Den här är fylld med tryffel och smakar himmelsk bara som den är med lite riven parmesan på toppen. Men vill man piffa till det extra

Fagottino fylld med tryffel Läs mer »

allens egna ristorante blivit omnämnd i SvD

Carls Deli i Svd

Carl’s deli är en fantastisk italiensk lunch-oas på Hötorgshallens entréplan – bara antalet handlare som själva äter lunch där dagligen borde vara en indikator på den fantastiska kok-konst ägarna besitter. Nu har hallens egna ristorante blivit omnämnd i SvD Vin & Mat. Att få ett bord där är enligt artikeln väl värt väntan – inte så förvånande när den ena (Carl Fox) har erfarenhet av att ha varit kökschef på Il Tempo och har varit

Carls Deli i Svd Läs mer »

Fira Italiens nationaldag 2 juni med buffelmozzarella

I morgon den 2 juni är det nationaldag i Italien – en perfekt ursäkt att frossa i detta lands delikata mat! Om jag bara fick välja ett land att äta mat ifrån resten av mitt liv skulle det definitivt vara Italien. Och fick jag bara välja EN ingrediens skulle det utan tvekan vara mozzarella. ”En mozzarella om dagen håller doktorn borta” är något av mitt motto. Det enklaste – men åh så gott – är

Fira Italiens nationaldag 2 juni med buffelmozzarella Läs mer »

Handlarintervju med Carls Deli

Carls deli är en ny handlare i Hötorgshallen men redan en självklarhet för många kunder. 2012 slog de upp dörrarna första gången, då med den delispäckade butiken som sedan även utökades med en tillhörande restaurang mittemot diskarna. Lunchtid är delin full av liv och rörelse gästernas bord pryd av utsökta ost- och charkbrickor, italienska grytor och vällagade pastarätter. Därtill har de ett superinspirerande instagramkonto, väl värt att följa om du gillar vacker design och deliciösa

Handlarintervju med Carls Deli Läs mer »