Köttkompaniet

Att stå i myllret vid Köttkompaniet en lördag är en ren njutning. För även när det är kö är stämningen alltid uppsluppen. Kunderna vet att köttbitarna här är väl värda väntan. I deras mörningsskåp bakom disken hänger svenskt nötkött av högsta kvalitet och disken är välfylld med gris, kalv, och lamm från utvalda svenska gårdar. För att få en komplett köttdisk beställer Köttkompaniet också in internationellt premiumkött som wagyu, rubia gallega och ibericogris. Det roligaste Sezgi och hans söner vet är att överraska kunderna med något de aldrig smakat förr. Med säker hand guidar de dig bland allt gott i disken, kanske rekommenderar Tolga sin egen favorit, den brasilianska styckningsdetaljen picanha?

Visserligen är det köttbitarna som gjort den dignande disken berömd, men testa också deras egengjorda korvar, pastrami och porchetta – och glöm för guds skull inte att plocka med dig en burk kalvfond eller någon av Köttkompaniets fantastiska såser till sommarens grillfester. Välkommen!