Hötorgshallens Favoritmatbloggare: Diana Dontsova


1. Hej Diana! Hur föddes din passion för mat?
När jag växte upp lagades det väldigt mycket mat hemma hos oss. Varje dag stod hemlagad rustik mat med smaker från Balkan på menyn, även om vi bodde i Småland. Jag tror att min passion för mat började redan då. Med tiden har jag blivit allt mer intresserad av att få enkel mat se inbjudande ut. När matstylingen utvecklades hos mig växte även min passion för mat. Nu är det mitt jobb! Vilken tur!

2. Vilken är din paradrätt?
Jag lagar olika rätter dagligen och någonstans på vägen har paradrätterna glömts bort. Men lagar gärna paprikor fyllda med feta och toppade med grönkålschips. Sen blir det ofta tapas och plock hemma hos mig.

3. Vad har du för matplaner för i sommar?
I sommar hoppas jag på att komma iväg till ny plats i Europa. Jag har turen att ha barn och man som älskar nya matupplevelser, så kanske ny del av Italien eller varför inte Portugal.

4. Vad är din relation till Hötorgshallen?
Jag älskar att gå i Saluhallar! Finns alltid goda utvalda delikatesser som inspirerar mig. Hötorgshallen har jag besökt några gånger och det är en njutning att gå runt där. Senast passade jag på att handla hem goda ostar, rödbetsskorpor och en riktigt god åkerbärsmarmelad. Oj, vilken smak! Om jag hade bott i Stockholm hade ni hittat mig i Hötorgshallen varannan dag!


Ädelostkräm med färska fikon på crostini gjord av mjuk pepparkaka.

Alla fotona i inlägget är av Diana Dontsova.