Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer

Pasta Amatriciana
 
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
 
Portioner: 4
Ingredienser
  • 400 g spaghetti
  • 1 st strimlad vitlöksklyfta
  • 300 g pancetta, tärnad eller skivad
  • 1 krm torkad och smulad peperoncini
  • 0,5 st finhackad gul lök
  • 1,5 msk tomatpuré
  • Körsbärstomater på burk (ca 400g)
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 100 g pecorino
  • 1 dl vatten från pastakoket
Instruktioner
  1. Värm oljan i stekpannan.
  2. Stek pancettan tills den får en gyllenbrun stekyta.
  3. Ta ur pancettan ur kastrullen och låt den rinna av på hushållspapper. Låt fettet ligga kvar i pannan.
  4. Lägg i lök, vitlök och peperoncini. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig.
  5. Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut, tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan.
  6. Tillsätt saltet. Låt allt koka ihop på låg värme i 8 minuter.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  8. Lägg i pancettan i tomatsåsen men spara lite till dekor.
  9. Tillsätt pecorinon, riven eller hyvlad, men spar även här lite till garnering.
  10. Låt såsen puttra tills pastan kokat klart.
  11. Blanda ihop pasta, 1 dl vatten från pastakoket och sås.
  12. Toppa med pecorinon och pancettan.