Saffranskaka med citronglasyr
 
Ingredienser
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl strösocker
  • Smör och ströbröd till formen
  • 200 g margarin
  • 0,5 g saffran
  • 1½ dl standardmjölk
  • 2 ägg
  • Glasyr:
  • 
4 dl florsocker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citron
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörja och bröa en bakform i valfri form.
  3. Smält matfettet,
  4. Stöt saffranet i en mortel och blanda med det smälta matfettet.
  5. Vispa ägg och sockret poröst. Rör ner saffransmatfettet och mjölken.
  6. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
  8. Rör ihop ingredienserna till glasyren som ska vara tjock men rinnande. Ringla den över kakan och servera.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/efterratt/saffranskaka-med-citronglasyr/