Päronkaka med kvittenkräm
Portioner: 6
 
Ingredienser
  • 2 mogna, saftiga päron
  • 1 msk strösocker
  • 3 stora ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g smör
  • 3 dl philadelphiaost
  • 3 msk kvittenmarmelad
Instruktioner
  1. Kärna ur päronen och skär i ca 2 cm storabitar.
  2. Blanda med strösocker och vaniljsocker.
  3. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  4. Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck ner päronen. Fördela små klickar av smör på toppen.
  5. Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Låt svallna i kyl medans du gör toppingen.
  6. Vispa philadelphiaost med kvittenmarmelad fluffigt. Bre på kakans topp när den svalnat, i stora, molnlika flak. Garnera med uppskurna päron eller servera som den är.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/efterratt/paronkaka-med-kvittenkram/