Den perfekta pizzadegen
Portioner: 5
 
Ingredienser
  • 1 kg mjöl
  • 1dl öl
  • ½ dl mjölk
  • 1 färsk jäst (50 g)
  • 1 matsked salt
  • ½ liter vatten
  • 1 matsked olivolja
Instruktioner
  1. Blanda jäst, salt, olivolja och fingervarmt vatten i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och följsam deg.
  3. Fördela degen i 5 mindre degar och låt jäsa under bakduk i cirka 2 timmar.
  4. Platta till degen med fingrarna tills den blir platt och massera försiktigt ut degen för hand. Den får en mer organisk yta då än med degkavel och kanterna blir lite tjockare än resten av pizzan.
  5. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 250 grader (eller mer om det går) tills den fått färg.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/inspiration/sandors-pizza-skola-del-1-den-perfekta-pizzadegen/