Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 4½ dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 msk roste
  • 1 msk rosvatten
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2½ /2 dl vispgrädde
Instruktioner
  1. Hetta upp mjölken tills den är ljummen.
  2. Blanda in hälften av sockret och tillsätt tebladen till den varma mjölken. Låt dra en stund och sila sedan av bladen.
  3. Blanda resten av sockret, lite åt gången, tillsammans med äggulorna under vispning. Vispa tills smeten tjocknar.
  4. Blanda försiktigt ihop teblandningen och äggblandningen i en kastrull. Låt sjuda på låg värme till en gräddig men fortfarande flytande smet. Ta av kastrullen från spisen och låt svalna till rumstemperatur. Tillsätt vaniljsocker.
  5. Vispa grädden och häll i teblandningen. Häll över i en form och frys. Ta fram smeten ur kylen och rör om några gånger under infrysningen, då får glassen en slät och fluffig konsistens.
  6. Servera glassen med torkade rosenblad eller en nypa te som strössel.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/efterratt/graddig-glass-med-rosensmak/