Ugnsbakad öring med rostad blomkålspuré, forellrom och gurksallad
Portioner: 4
 
Ingredienser

  • Öring:
  • 4 bitar öring à 180 g
  • 1 msk smör
  • 4 dillstjälkar
  • salt och peppar

    Blomkålspuré:
  • ½ blomkålshuvud
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk matolja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och vitpeppar

    Gurksallad:
  • ½ gurka
  • 4 rädisor
  • 2 msk smör
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 100 g forellrom
Instruktioner

  1. Öring:
  2. Sätt ugnen på 140 grader.
  3. Baka öringen tillsammans med dillstjälkarna i en smord form i cirka 20 minuter.

    Blomkålspuré:
  4. Skär ned blomkålen i småbitar och stek i matoljan tillsammans med löken och vitlöken tills den blir gyllene.
  5. Häll i mjölk och grädde och koka tills blomkålen är mjuk.
  6. Mixa blomkålen till en puré och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

    Gurksallad:
  7. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar.
  8. Skiva rädisorna.
  9. Värm försiktigt grönsakerna i smöret så att de blir ljumma.
  10. Garnera med dillvippor, krasse och forellrom.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/fisk/ugnsbakad-oring-med-rostad-blomkalspure-forellrom-och-gurksallad/