Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 8 – 10 brödskivor. Gärna lite torrare.
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tesked kanel
  • 2 teskedar lönnsirap
  • ¼ tesked salt
  • 1 matsked smör
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl blandade bär
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vispa äggen tillsammans med mjölken, lönnsirapen, kanelen och salten till en välblandad smet.
  3. Häll över i en grund skål så att du lätt kan doppa brödet i mixen.
  4. Smält smöret i en medelvarm stekpanna.
  5. Dippa två brödskivor åt gången i smeten. Vänd flera gånger och låt brödet suga upp smeten, utan att de faller sönder.
  6. Stek cirka 3 minuter på vardera sida, eller tills bröde är gyllenbrunt. Lägg på en ugnsblåt med bakplåtspapper och ugnsbaka 2 minuter.
  7. Servera med creme fraiche och bär
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/inspiration/fattigarriddare/