Sprout salad med rivna brysselkål
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 2
 
Ingredienser
  • 300 g brysselkål
  • 3 matskedar citronjuice
  • 6 matskedar olivolja
  • En nypa salt och malen svartpeppar
  • 50 g fint riven parmesan
  • 100 g rostade mandlar
Instruktioner
  1. Riv brysselkålen i en matberedade genom rivjärnet eller tunt skivat med kniv (det första är det enklaste. Undvik rivjärn ifall du vill skona knogarna).
  2. Blanda färskpressad citronjuice med olivolja, salt och peppar. Massera in de rivna brysselkålen i dressingen.
  3. Rosta mandlarna i en het stekpanna utan olja. När de får en gyllene färg och börjar dofta rostat är de klara, var noggrann mot slutet då de fort blir brända.
  4. Toppa med mandlarna och parmesanen. Rör om och servera direkt medan mandlarna är ljumma.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/lander/sprout-salad-med-rivna-brysselkal/