Donburi Poke Bowl
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 3–4 dl jasminris eller sushiris
  • 200 g svarta bönor
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 liten habanero, fint hackad
  • 400 g tonfisk, en tonfisk som är grönlistad eller använd lax
  • 1–2 msk japansk soja
  • 1 msk teryikaisauce
  • 3–4 droppar sesamolja
  • ¼ noriblad (kan uteslutas)
  • 50 g blandad finriven sallad
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 60 g gari, inlagd ingefära
  • 2 dl edamamebönor
  • 40 g alfalfagroddar
  • koriander
  • 1 dl srirachamajonnäs (köp färdig eller blanda 2 msk srirachasås med 4 msk majonnäs)
Instruktioner
  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Värm de svarta bönorna och blanda med hackad vitlök och chili och salta lätt.
  3. Skär tonfisken i fina kuber och lägg i en skål. Blanda med soja, teryiakisås och sesamolja. Strimla noribladen fint.
  4. Lägg sallad i portionsskålar och lägg på riset. Lägg på den svarta bönröran och den marinerade tonfisken. Strö över strimlade noriblad och sesamfrön. Lägg på gari, edamamebönor och groddar. Garnera med koriander. Ringla över srirachamayo.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/fisk/donburi-poke-bowl/