Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 1
 
Ingredienser
  • ⅓ baguette
  • 1–2 msk smör
  • Fyllning:
  • ca 125 g ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 1 liten grön paprika
  • 1–2 jalapenos
  • 3–4 champinjoner
  • smör till stekning
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 4–5 skivor ost
Instruktioner
  1. Dela baguetten, men inte helt igenom. Platta ut och stek brödet på insidan i smöret tills det får fin färg, ca 3 minuter. Håll brödet varmt.
  2. Skär köttet i tunna skivor. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skiva jalapenos. Skiva svampen.
  3. Fräs löken i smöret ca 10 minuter. Ringla över sirapen och fräs ytterligare ca 5 minuter tills löken är karamelliserad.
  4. Ta upp löken på en tallrik. Stek paprika, jalapeno och svamp i smöret ca 5 minuter. Ta upp på en tallrik.
  5. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs i köttet hastigt. Blanda det med lök paprika, jalapenos och svamp. Tillsätt vitlök och persilja. Salta och peppra. Samla ihop fyllningen i pannan och lägg på ostskivorna. Låt dem smälta över fyllningen. Lägg fyllningen i brödet och servera.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/kott/philly-steak-sandwich/