Kex istället för mjöl på Balkan, Plazma-stubbe
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 10
 
Ingredienser
  • 100 gr malda Plazma kex
  • 100 gr smulade Plazma kex
  • 200 gr pudersocker
  • 3 äggulor
  • 200 gr smör
  • 200 gr smält matlagningschoklad
  • Glasyr:
  • 1 dl grädde
  • 100 gr matlagningschoklad
Instruktioner
  1. Vispa smöret pösigt med elvisp, tillsätt äggulor och pudersocker och vispa till en jämn smet.
  2. Tillsätt matlagningschoklad.
  3. Blanda ihop smeten med de malda och smulade plazmakexen med en träsked.
  4. Forma degen till en oval stubbe i valfri tjocklek, du kan även forma den i en form eller med hjälp av bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp under 2-3 timmar.
  5. Ta ut den kylda smeten och täck med chokladglasyr som du gör såhär:
  6. Koka upp grädden och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält och blandats med grädden.
  7. Kakan är supergod att förvara i frysen också, och ta fram när sockernöden kallar!
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/efterratt/kex-istallet-for-mjol-pa-balkan-recept-pa-plazma-stubbe/