Kyckling med inlagda citroner och äpple
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 tsk gurkmeja
  • en nypa salt
  • 2 syrliga gröna äpplen, tunt skivade
  • 1 st finhackad inlagd citron
  • en nypa svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl finhackad färsk persilja
Instruktioner
  1. Blanda gurkmeja, salt och peppar. Gnid in klubborna med kryddblandningen.
  2. Låt de marinerade klubborna ligga i en påse i kylskåpet i några timmar eller över natten om du har tid.
  3. Stek klubborna på båda sidor i ca 5 minuter eller tills de får färg och lägg över i en kastrull med lock. Stek löken tills den är mjuk, tillsätt vitlök och stek i några minuter till.
  4. Lägg allt i kastrullen med klubborna.
  5. Häll på buljong och lägg i den finhackade, inlagda citronen. Låt alltihop puttra under lock i ca 1 timme. Tillsätt äppelklyftorna de sista fem minutrarna.
  6. Toppa grytan med finhackad mynta och bladpersilja och lite finrivet citronskal. Servera med bulgur och pitabröd.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/lander/marocko/kyckling-med-inlagda-citroner-och-apple/