Citronpasta med spenat och rostade hasselnötter
Förberedelser: 
Tillagningstid: 
Total tid: 
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 förp Pastificio La Genuina, 500 g (citronpasta)
  • 1 msk matolja
  • Sås:
  • 5 dl vispgrädde
  • salt, svartpeppar
  • 150 g färsk babyspenat
  • rivet skal av 1 vältvättad citron
  • 2 dl riven parmesan
  • Till servering:
  • 1 dl riven parmesan
  • 100 g rostade hasselnötskärnor
  • nymalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med 2–3 minuter. Låt pastan rinna av i durkslag. Blanda pastan med oljan på ett fat.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills ca ⅔ återstår. Smaka av med salt och peppar. Blanda i spenat och citronskal. Blanda i pastan och ge den ett snabbt uppkok. Blanda i parmesan.
  3. Toppa pastan med parmesan och grovhackade hasselnötter. Peppra och servera.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/citronpasta-med-spenat-och-rostade-hasselnotter/