Gazpacho
Portioner: 4
 
Ingredienser
  • 4–5 mogna tomater
  • 4 skivor vitt bröd
  • ¾ gurka, skalad och utan frön
  • 1 grön paprika, urkärnad
  • 2 vitlöksklyor
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Skåra tomaterna med en kniv och täck med kokhett vatten i ungefär en halv minut, dra sedan av skalet.
  2. Tärna brödet och lägg i en skål tillsammans med 1 dl vatten så att brödet täcks och suger åt sig vattnet.
  3. Lägg gurka, paprika, vitlöken och tomaterna i en mixer och kör på maxe ekt i en halv minut.
  4. Lägg i det blöta brödet, ett par matskedar olivolja och en tesked vinäger. Kör på max igen i ungefär en minut.
  5. Smaka av med salt och peppar, mixa snabbt igen om du lägger i mer salt eller peppar.
  6. Häll upp i en tillbringare och ställ in i kylen tills det är dags att äta den.
Recipe by Hötorgshallen at https://www.hotorgshallen.se/recept/gazpacho-svalkande-tomatdrommar/